Młóto Kukurydziane 35 E

Wilgotna, Płynny, Energia, Bydło mleczne, Bydło mięsne, Białko

Opis

Młóto Kukurydziane jest koproduktem wytwarzanym w procesie produkcji etanolu z całego ziarna kukurydzy. Po zakonczeniu procesu fermentacji i oddzieleniu etanolu, pozostałe ziarno stanowi cenne, bogate w białko zródło paszy dla bydła mlecznego i miesnego.

Charakterystyka

  • Duża zawartość białka chronionego, a tym samym białka trawionego w jelicie (DVE)
  • Dobre walory smakowe
  • Dobra strawność
  • Wysoka wartość energetyczna
  • Powolny proces fermentacji w żwaczu, co jest korzystne dla jego funkcjonowania
  • Zastępuje koncentraty o wysokiej zawartości białka

Porady dotyczące przechowywania, zastosowania i okresu trwałości

Po jego dostarczeniu Młóto Kukurydziane powinno zostać umieszczone w silosie. Górna warstwa kopca powinna zostać wyrównana i przykryta w celu zapewnienia jej szczelności. Można użyć do tego celu folii i jakiegoś rodzaju obciążenia. W warunkach szczelnego i higienicznego składowania w silosie okres trwałości produktu wynosi kilka miesięcy. W warunkach prawidłowego składowania w silosie produkt ulegnie naturalnemu zakwaszeniu i tym samym będzie dobrze zakonserwowany. W celu zapewnienia lepszej konserwacji można dodać do niego soli.

Specyfikacja Techniczna

Sucha masa
270 g
Białko surowe
354 g
Tłuszcz surowy
163 g
Włókno surowe
109 g
Popiół surowy
42 g
Skrobia
70 g
Cukier
12 g
Kwas mlekowy
15 g
Wapń (Ca)
0,9 g
Fosfor (P)
5,7 g
Magnez (Mg)
1,2 g
Sód (Na)
2,7 g
Potas (K)
3,4 g
Chlor (Cl)
0,3 g
VEM
1351
VEVI
1464
DVE 2007
259 g
OEB 2007
47 g
OEB2 2007
24 g
FOSp
386 g
FOSp2/FOSp
0,26
MEr
14,22 MJ
nXP
268 g
UDP
50
RNB
14 g
MEr (INRA)
14,28 MJ
NEL (INRA)
8,9
UFL
1,23
UFV
1,18
PDIA
156
PDIE
195 g
PDIN
260 g

Najnowsza Zmiana 26-08-2021

Powyższe dane są wartościami uśrednionymi. Producent zastrzega sobie prawo do wprowadzenia zmian w składzie produktu.

Korzystamy z plików cookie w celach funkcjonalnych, analitycznych i marketingowych, aby zagwarantować właściwe funkcjonowanie naszej strony oraz zwiększyć jej przyjazność dla użytkownika. Polityka dotycząca plików cookie dostępna jest tutaj.