Młóto Kukurydziane 35

Wilgotna, Płynny, Energia, Bydło mleczne, Bydło mięsne, Białko

Opis

Młóto Kukurydziane jest koproduktem wytwarzanym w procesie produkcji etanolu z całego ziarna kukurydzy. Po zakonczeniu procesu fermentacji i oddzieleniu etanolu, pozostałe ziarno stanowi cenne, bogate w białko zródło paszy dla bydła mlecznego i miesnego.

Charakterystyka

  • Duża zawartość białka chronionego, a tym samym białka  trawionego w jelicie (DVE)
  • Dobre walory smakowe
  • Dobra strawność
  • Wysoka wartość energetyczna
  • Powolny proces fermentacji w żwaczu, co jest korzystne dla jego funkcjonowania
  • Zastępuje koncentraty o wysokiej zawartości białka

Porady dotyczące przechowywania, zastosowania i okresu trwałości

Po jego dostarczeniu Młóto Kukurydziane powinno zostać umieszczone w silosie. Górna warstwa kopca powinna zostać wyrównana i przykryta w celu zapewnienia jej szczelności. Można użyć do tego celu folii i jakiegoś rodzaju obciążenia. W warunkach szczelnego i higienicznego składowania w silosie okres trwałości produktu wynosi kilka miesięcy. W warunkach prawidłowego składowania w silosie produkt ulegnie naturalnemu zakwaszeniu i tym samym będzie dobrze zakonserwowany. W celu zapewnienia lepszej konserwacji można dodać do niego soli.

Specyfikacja Techniczna

Sucha masa
321 g
Białko surowe
355 g
Tłuszcz surowy
114 g
Włókno surowe
97 g
Popiół surowy
37 g
Skrobia
50 g
Cukier
22 g
Kwas mlekowy
26 g
Wapń (Ca)
0,6 g
Fosfor (P)
3,7 g
Magnez (Mg)
2,3 g
Sód (Na)
2,7 g
Potas (K)
9,6 g
Chlor (Cl)
0,9 g
VEM
1259
VEVI
1355
DVE 2007
223 g
OEB 2007
85 g
OEB2 2007
29 g
FOSp
422 g
FOSp2/FOSp
0,29
MEr
13,59 MJ
nXP
273 g
RNB
13 g
MEr (INRA)
13,97 MJ
NEL (INRA)
8,8
UFL
1,21
UFV
1,17
PDIA
156
PDIE
202 g
PDIN
260 g

Najnowsza Zmiana 26-08-2021

Powyższe dane są wartościami uśrednionymi. Producent zastrzega sobie prawo do wprowadzenia zmian w składzie produktu.

Korzystamy z plików cookie w celach funkcjonalnych, analitycznych i marketingowych, aby zagwarantować właściwe funkcjonowanie naszej strony oraz zwiększyć jej przyjazność dla użytkownika. Polityka dotycząca plików cookie dostępna jest tutaj.