Cornmix (Śruta kukurydziana)

Trzoda chlewna

Opis

Śruta kukurydziana to współprodukt powstający w procesie suchej obróbki kukurydzy prowadzonej w celu uzyskania kaszy kukurydzianej, mąki i oleju. Zawiera ona zarodki kukurydzy, bielmo oraz powłokę ziarna.  

Charakterystyka

Wysoka strawność oraz wysoka zawartość skrobi i tłuszczu czynią ze śruty kukurydzianej doskonałe źródło energii dla świń. Ponadto, śruta kukurydziana jest bardzo smaczna.

Porady dotyczące przechowywania, zastosowania i okresu trwałości

Śrutę kukurydzianą należy magazynować w środowisku wolnym od wilgoci. Należy ją przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Okres przydatności śruty kukurydzianej do spożycia wynosi maksymalnie do jednego roku przy założeniu, że rolnik stosuje się do powyższych wskazówek dotyczących magazynowania.

Specyfikacja Techniczna

Sucha masa
873 g
Białko surowe
110 g
Tłuszcz surowy
100 g
Włókno surowe
43 g
Popiół surowy
23 g
Skrobia
500 g
Cukier
42 g
Polisacharydy nieskrobiowe
227 g
Wapń (Ca)
0,1 g
Fosfor (P)
6,8 g
Fosfor strawny
1,4 g
Sód (Na)
0,3 g
Potas (K)
6,8 g
Chlor (Cl)
2,3 g
(SID) Lizyna strawna
2,7 g
(SID) Metionina strawna
2,1 g
(SID) Met + Cys strawna
4,1 g
(SID) Treonina strawna
3,1 g
(SID) Tryptofan strawny
0,6 g
MEs
15,97 (MJ)
EW wartość energii netto
1,44
NEv
3033 kCal
E-ciąża
1,47

Najnowsza Zmiana 25-06-2020

Powyższe dane są wartościami uśrednionymi. Producent zastrzega sobie prawo do wprowadzenia zmian w składzie produktu.

Korzystamy z plików cookie w celach funkcjonalnych, analitycznych i marketingowych, aby zagwarantować właściwe funkcjonowanie naszej strony oraz zwiększyć jej przyjazność dla użytkownika. Polityka dotycząca plików cookie dostępna jest tutaj.