Pszenmix

Trzoda chlewna

Opis

Pszenmix składa się z otrąb pszennych spryskanych syropem. Syrop wytwarza się podczas produkcji etanolu ze skrobi pszennej. Zawarte w niej cukry są poddawane fermentacji przy użyciu drożdży, co skutkuje powstaniem etalonu. Po oddzieleniu etanolu pozostały płynny produkt zostaje rozprowadzony natryskowo po otrębach pszennych.

Charakterystyka

Pszenmix cechuje dobry smak oraz umiarkowana zawartość białka, surowego błonnika i skrobi. Ze względu na takie połączenie składników odżywczych, Pszenmix można z łatwością włączyć do różnych rodzajów dawek żywieniowych.


 

Porady dotyczące przechowywania, zastosowania i okresu trwałości

Pszenmix należy magazynować w środowisku wolnym od wilgoci. Należy go przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Okres przydatności Pszenmixu do spożycia wynosi maksymalnie do jednego roku przy założeniu, że rolnik stosuje się do powyższych wskazówek dotyczących magazynowania.

Specyfikacja Techniczna

Sucha masa
900 g
Białko surowe
207 g
Tłuszcz surowy
52 g
Włókno surowe
85 g
Popiół surowy
60 g
Skrobia
153 g
Cukier
83 g
Polisacharydy nieskrobiowe
447 g
Wapń (Ca)
1,1 g
Fosfor (P)
11,3 g
Fosfor strawny
6,0 g
Sód (Na)
5,1 g
Potas (K)
13,9 g
(SID) Lizyna strawna
5,2 g
(SID) Metionina strawna
2,6 g
(SID) Met + Cys strawna
5,9 g
(SID) Treonina strawna
5,2 g
(SID) Tryptofan strawny
2,2 g
MEs
11,66 (MJ)
EW wartość energii netto
0,94
E-ciąża
1,00

Najnowsza Zmiana 25-05-2020

Powyższe dane są wartościami uśrednionymi. Producent zastrzega sobie prawo do wprowadzenia zmian w składzie produktu.

Korzystamy z plików cookie w celach funkcjonalnych, analitycznych i marketingowych, aby zagwarantować właściwe funkcjonowanie naszej strony oraz zwiększyć jej przyjazność dla użytkownika. Polityka dotycząca plików cookie dostępna jest tutaj.