Analizy prowadzone przez Grupę Duynie

Centralne laboratorium Grupy Duynie prowadzi analizy związane z wartością odżywczą koproduktów. Badania takie obejmują określanie:

  • zawartości procentowej masy suchej
  • zawartości białka
  • zawartości tłuszczu
  • surowego błonnika
  • skrobi
    • zawartość skrobi
    • mikroskopia: określanie żelatynizacji skrobi w ziemniakach i grochu w celu sprawdzenia, czy produkt został w wystarczającym stopniu ugotowany. Jeżeli skrobię poddano obróbce z użyciem prasy do wyciskania, ustalenie, czy proces ten przebiegał prawidłowo.
  • substancji nieorganicznych (popiół): minerały, potas, sód, wapń, fosfor, piasek
  • wartość odczynu pH

Obliczenia dotyczące wartości odżywczych i dawek żywnościowych są przeprowadzane na podstawie tych analiz.

Firma Duynie Feed jest specjalistą w zakresie współproduktów!