Cornmix (Śruta kukurydziana S)

Trzoda chlewna

Opis

Śruta kukurydziana to współprodukt powstający w procesie suchej obróbki kukurydzy prowadzonej w celu uzyskania kaszy kukurydzianej, mąki i oleju. Zawiera ona zarodki kukurydzy, bielmo oraz powłokę ziarna.  

Charakterystyka

Wysoka strawność oraz wysoka zawartość skrobi i tłuszczu czynią ze śruty kukurydzianej doskonałe źródło energii dla świń. Ponadto, śruta kukurydziana jest bardzo smaczna.

Porady dotyczące przechowywania, zastosowania i okresu trwałości

Śrutę kukurydzianą należy magazynować w środowisku wolnym od wilgoci. Należy ją przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Okres przydatności śruty kukurydzianej do spożycia wynosi maksymalnie do jednego roku przy założeniu, że rolnik stosuje się do powyższych wskazówek dotyczących magazynowania.

Specyfikacja Techniczna

Sucha masa
867 g
Białko surowe
90 g
Tłuszcz surowy
93 g
Włókno surowe
43 g
Popiół surowy
27 g
Skrobia
495 g
Cukier
25 g
Polisacharydy nieskrobiowe
271 g
Wapń (Ca)
0,3 g
Fosfor (P)
0,4 g
Fosfor strawny
0,1 g
Sód (Na)
0,2 g
Potas (K)
1,1 g
Chlor (Cl)
0,6 g
(SID) Lizyna strawna
2,2 g
(SID) Metionina strawna
1,7 g
(SID) Met + Cys strawna
3,3 g
(SID) Treonina strawna
2,5 g
(SID) Tryptofan strawny
0,5 g
MEs
15,18 (MJ)
EW wartość energii netto
1,38
NEv
3033 kCal
E-ciąża
1,41

Najnowsza Zmiana 05-05-2021

Powyższe dane są wartościami uśrednionymi. Producent zastrzega sobie prawo do wprowadzenia zmian w składzie produktu.

Korzystamy z plików cookie w celach funkcjonalnych, analitycznych i marketingowych, aby zagwarantować właściwe funkcjonowanie naszej strony oraz zwiększyć jej przyjazność dla użytkownika. Polityka dotycząca plików cookie dostępna jest tutaj.