Młóto Kukurydziane 35

Wilgotna, Płynny, Energia, Bydło mleczne, Bydło mięsne, Białko

Opis

Młóto Kukurydziane jest koproduktem wytwarzanym w procesie produkcji etanolu z całego ziarna kukurydzy. Po zakonczeniu procesu fermentacji i oddzieleniu etanolu, pozostałe ziarno stanowi cenne, bogate w białko zródło paszy dla bydła mlecznego i miesnego.

Charakterystyka

  • Duża zawartość białka chronionego, a tym samym białka  trawionego w jelicie (DVE)
  • Dobre walory smakowe
  • Dobra strawność
  • Wysoka wartość energetyczna
  • Powolny proces fermentacji w żwaczu, co jest korzystne dla jego funkcjonowania
  • Zastępuje koncentraty o wysokiej zawartości białka

Porady dotyczące przechowywania, zastosowania i okresu trwałości

Po jego dostarczeniu Młóto Kukurydziane powinno zostać umieszczone w silosie. Górna warstwa kopca powinna zostać wyrównana i przykryta w celu zapewnienia jej szczelności. Można użyć do tego celu folii i jakiegoś rodzaju obciążenia. W warunkach szczelnego i higienicznego składowania w silosie okres trwałości produktu wynosi kilka miesięcy. W warunkach prawidłowego składowania w silosie produkt ulegnie naturalnemu zakwaszeniu i tym samym będzie dobrze zakonserwowany. W celu zapewnienia lepszej konserwacji można dodać do niego soli.

Specyfikacja Techniczna

Sucha masa
310 g
Białko surowe
378 g
Tłuszcz surowy
114 g
Włókno surowe
106 g
Popiół surowy
24 g
Skrobia
53 g
Cukier
28 g
Wapń (Ca)
0,3 g
Sód (Na)
1,6 g
Potas (K)
5,9 g
VEM
1273
VEVI
1367
FOSp
451 g
FOSp2/FOSp
0,30
MEr
13,79 MJ
NEl
8,43 MJ
nXP
287 g
RNB
16 g
PDIE
211 g
PDIN
278 g
DVE 2007
241 g
OEB 2007
87 g
OEB2 2007
28 g

Najnowsza Zmiana 25-05-2020

Powyższe dane są wartościami uśrednionymi. Producent zastrzega sobie prawo do wprowadzenia zmian w składzie produktu.

Korzystamy z plików cookie w celach funkcjonalnych, analitycznych i marketingowych, aby zagwarantować właściwe funkcjonowanie naszej strony oraz zwiększyć jej przyjazność dla użytkownika. Polityka dotycząca plików cookie dostępna jest tutaj.